Olen "muutamissa" asioissa aika ehdoton (tuttavat nauravat nyt partaansa ja sanovat: "Just joo, muutamissa! Aika vähättelyä.") ja pidän kiinni periaatteistani, joskus ehkä liiankin joustamattomasti..
(Tein kyllä tuossa rohkean olettamuksen, että tätä blogia luettaisiin. Tiedän kommenteista, että kaksi ystävää on täällä käynytkin, ei vielä kovin iso lukijakunta. Heh heh!)

Mielestäni on aina tarpeellista

-pitää turvavyöt kiinni autolla ajettaessa
-käyttää pyöräilykypärää pyöräillessä/lapsen ollessa pyörän kyydissä
-laittaa lapselle turvavyöt kiinni, kun häntä kuljetetaan rattaissa
-käyttää asianmukaisia turvakaukaloa/-istuimia vauvalle/lapselle
-käyttää pyörässä valoa pimeällä
-käyttää heijastimia tai sellaisia vaatteita, joissa on heijastavia pintoja pimeän ja hämärän aikaan
-käyttää turva-/pelastusliivejä veneillessä
-ja muutakin, mikä ei nyt juolahda mieleeni

En voi käsittää, mikä syy estäisi suojelemasta lapsiamme ja itseämme. Onnettomuus ei välttämättä johdu meistä itsestämme. Eräs äiti perusteli polkupyöräkypäränkäyttämättömyyttä sillä, että hänen lapsensa on jo niin taitava pyöräilijä! Entäs se taitamaton autonkuljettaja, joka saattaa törmätä tähän taitavaan pyöräilijään ja...

En myöskään ymmärrä autossa tupakoivia. Etenkään, jos kyydissä on joku muu. Sama koskee sisällä savuttamista.. Miksi ehdoin tahdoin hajustaa huoneet, huonekalut, vaatteet ja samalla altistaa mahdolliset kanssaeläjät myrkylliselle savulle...? Tai sellainen kiire, että ei ehditä edes ulko-ovesta pihalle, kun  kääryle on jo sytytettävä (julkisissa tiloissa). Ei voi käsittää, enkä aio käsittää.

Olen myös täysin roskaamista vastaan. Eikö sitä karkkipaperia voi kantaa taskussaan kotiin/lähimmälle roskikselle asti. Eihän se paina mitään. Ja miksi rikkoa olutpullo, kun siitä saa vielä rahaa, jos sen vie takaisin kauppaan?! Tai eikö sitä voisi jättää edes ehjäksi keräilijää varten, jos ei jaksa kantaa kauppaan?

Ilkivalta (julkisen tai toisten oman omaisuuden rikkominen, maalaaminen, tageilla merkkailu) ja kiusaaminen (minkälainen hyvänsä) saavat myös täysteilauksen. En vaan voi ymmärtää, mitä kiksiä sellaisesta toiminnasta voi saada. Eikä minun tarvitsekaan ymmärtää..

Minusta on myös outoa, että aikuiset ihmiset, jotka ovat itse vanhempia, eivät voi puhua toisten lapsille leikkipaikoilla. Etenkin kun nämä "vieraat" lapset tulevat jotain juttelemaan näille aikuisille. Tai leikkivät näiden aikuisten omien lasten kanssa. Eivätkö he puhu omille lapsilleenkaan? Ei ymmärrä!

Ymmärrättekö te?

Pidätän oikeuden lisätä tähän listaan lisää asioita joita en ymmärrä tai joista olen ehdoton. Kommenteissa voitte kertoa niitä minulle, sillä joillekin on itse tullut sokeaksi, kun on niin ehdoton.