Tein Siskoni pojille Matti-pipot Gjestal Maija -langasta. Näistä tuli ihan sopivat joustinneuleen ansiosta.

 

Sininen valmistui jo hyvissä ajoin, mutta vihreän kanssa oli hieman pulmia.

 

Pipot kuin veljekset.

 

Siniseen pipoon meni lankaa 48 g ja puikot olivat alkuun 3 mm, mutta kun alku näytti niin tiukalta, että vaihdoin 3½ mm:n pyöröihin (ja kavennuksissa tietenkin käytettiin sukkapuikkoja samassa koossa). Vihreään pipoon Maijaa upposi 52 g, eli lankakin loppui välillä kesken. Sen paikkasin tilaamalla Tapion kaupan kautta kerän kyseistä Maijaa Tampereen messuille! Mahtava palvelu! Kerä ei ole luonnollisestikaan samaa värjäyserää, mutta eron huomaa vain hyvässä valossa. Erona vielä se, että sinisen pipon pingotin, mutta vihreää en...

Tein Pojille vielä lahjakassiin kypärämyssyt, joista tulikin yllätyksekseni hieman tiukat. Ohje on SuurestaKäsityölehdestä (joku vanha lehti, olen tätä kaavaa käytänyt aika usein) ja koko 92 cm. Nämä menevät Poikien päähän juuri ja juuri, eli uusille ja isommille on sitten tilaus keväällä viimeistään.

 

A:lle.

 

B:lle.

 

Vähän harmittaa, kun näistä tuli mielestäni kovin siistit.. Mutta hyvää harjoitusta kuitenkin! Pianhan se uusi vuosi on ja Ompelun työpaja taas alkaa..

Lisäksi ompelin vielä flanellista kestosuunpyyhkimiä pojille, yksi erä näitä menikin jo synttärilahjaksi. Eipä niissä mitään ihmeellistä, saumurilla vaan ympäri... Laitetaan nyt kuva kuitenkin, kun sellainen on kerta otettu.

 

Flanelliservetit.