Sain viimein valmiiksi Siskonpojalle tarkoitetut kynsikkäät. Ensimmäiset ihan kaikkiaan, mitä koskaan olen neulonut, joten taputan itseäni selkään. Valmistumisesta saa kiittää olympialaisia.

 

Ohje löytyi Modan ja tekstiiliteollisuuden julkaisemasta lehtisestä "Koko perheen neuleet 50 mallia". Työnimenä siellä katkosormikkaat. Ohjeessa oli käytetty Sisua, minultakin sitä kerä löytyi, mutta kun aikuisen kokoon suositeltiin varaamaan 100 g, en uskaltanut sillä lähteä neulomaan. Niinpä ajattelin näin "kevään korvalla" tehdä ohuemmat kynsikkäät ja otin uusimmista langoistani kerän mustaa alpakkaa (Drops Alpaca, 100%, jonka tilasin Lankakauppa Kujeesta tammikuussa). Lankojen paksuuksia verratessani päädyin aloittamaan resorin bambuisilla 3 mm:n puikoilla ja vaihtamaan ne sitten 3½ mm:n yksilöihin sileään osuuteen päästessäni. Tämä oli virhe. Niin, en tietenkään neulonut koetilkkua... Neuloin sinnikkäästi peukkuun asti, kunnes viimein tajusin, että vaikka katkosormikkaat tulevatkin miehelle, ei hänenkään kätensä ole NIIN iso. Joten purin tekeleen resoriin asti. Sekin oli aika urakka, mutta hankalinta olikin poimia sitten mustia pieniä silmukoita takaisin puikoille... Mutta sain ne kerättyä ja niinpä jatkoin samalla puikkokoolla (siis 3 mm) sileääkin osuutta. Nyt koko näyttäisi paremmin sopivan nuorelle miehelle.

 

Kännykkäkuva, laatu siis on mitä on.

 

Lankaa kului yllättävästi vain vajaa kerä, 47 g. Alpakka on siis vielä riittoisaakin. Uudelle omistajalleen toimitan tekeleet maanantaina, joten niiden sopivuudesta saan tietoa vasta sitten. Hirvein vaihe työssä oli (purkamisen jälkeisen silmukoiden poimimiseenkin verrattuna) langanpäiden päätteleminen. Ja niitähän riitti.. Joka sormessa 2 (paitsi etusormessa 1) sekä aloituslanka.. Ei edes valoisassa tahtonut nähdä minne niitä voisi pujotella. Never again...


Sorry about the bad pictures. I used my cellphone for them.

 

I made these black fingerless gloves to my nephew. I used 100% alpaca, which is light and warm. I hope he likes them, I will give them to him on Monday. Had few problems on the way, but now they are done. Phew!