Ostin huhtikuussa Lankamaailma Nordiasta aikamoisen kasan puuvillalankoja ajatuksena neuloa vaikka lapsille kesäpaidat. No en neulonut. Lanka on nyt kyllä tullut käyttöön, sillä syyskeleille tarvittiin ns. välimallin pipoja. Lanka Järbo Garn soft cotton on paksua (50 g = n. 80 m) ja hyväntuntuista ja koska sitä neulotaan nron 5 puikoilla, tulee valmistakin sukkelaan.

Tyylilleni uskollisena arvioin silmukkamäärän (86 s) tekemättä koetilkkua ja neuloin ekan sinisen pipon resorin sillä lisäten 4 s viimeisellä resorikerroksella ja sitten siirtyen sileään neulokseen. Kavennukset  nappasin jostain toisesta pipomallista muokaten niitä hieman sillä lankani oli ohjetta paksumpaa. Piposta tuli pojalle hieman liian väljä, mutta ehkä tytär voi sitä pitää. Herätyskello kuitenkin mallina:

 

Ennen pipon kostutusta.

 

Ilme.

Kulutus 51 g eli alun toista kerää piti neuloa viimeisille kerroksille.

 

Toisen pipon tein sitten pojan valitsemasta väristä luoden ensin 80 silmukkaa (6 mm:n pyöröille, joista neuloin silmukat 5 mm:n pyöröille. Tein näin myös ekassa, ettei luontikerros kiristä) ja sitten resorin viimeisellä kerroksella lisäsin 6 s sileään osuuteen. Näin neulottu pipo on Herätyskellolle passelimpi ja siitä kuvat tässä:

 

isosisko taustalla vilttiä levittelee...

 

Ilme.

Kulutus 49 g.

 

Kuten linkitetystä kirjoituksesta voi päätellä lankoja olisi useampaankin pipoon. taidan kuitenkin jättää tämän kokeilun tähän ja siirtyä neulomaan lapasia lapsille. Ainakin pojalle. Kunhan saan sen väri-inspiraation ensin!