Meillä on aina luettu paljon. Meitä on sivistetty pieninä mm. Seitsemällä Veljeksellä, ja Kalevalalla. Näitä luettiin iltasatuina. Luettiin meillä kyllä tavallisiakin satuja ja lasten runoja. Tykkäsin erityisesti Pikku Marjan Eläinkirjasta (Laura Latvala) ja Kirsi Kunnaksen runoista (Tiitiäisen Satupuu ehdottomana ykkösenä) ja muistan molemmista kirjoista runoja tai runonpätkiä ulkoa. Kyseiset kirjat on tullut hankittua myös omaan kotiin.

Kun opin lukemaan (koulussa) avautui minulle ihan uusi ihana maailma. Ala-asteikäisenä olin kirjastomme himolainaaja. Kotiin saattoi lähteä 7-8 kirjaa ja seuraavalla viikolla ne palautettiin luettuina. Neiti Etsivä, Viisikko, Susikoira Roi, sitten jo Agatha Christie jne. Pian siirryin kotihyllyyn ja siellä oleviin Alistair MacLeanin jännityskirjoihin.

Kohokohta oli joulu, kun paketeista kääriytyi useampi kirja. Tiesi hyvää ajankulua loman ajaksi. Tämä sitten jo hieman vanhempana, yläasteikäisenä suunnilleen. Onneksi synttäritkin toivat usein kovan paketin.