Tuttavani lähestyi minua sähköpostilla ja kainolla kysymyksellä, voisinko neuloa hänen poikavauvalleen pipon, kun kaupan mallit ovat kaikki ympärysmitaltaan vähintään 10 cm liian suuria. No, tottakai minä voin! Ensin tutkin netin tarjoamat myssymallit ja ihastuin ravelrystä löytämääni Aviatrix-ohjeeseen. Hyväksytin mallin vauvan äidillä ja kyselin sitten vielä väritoiveet. Valitsin langaksi woolin ja kävin CM.ssa, josta lankaa ei löytynytkään! Onneksi tien toisella puolella on tarjoustalo, jossa kyseistä lankaa olin aikaisemmalla käynnilläni nähnyt. Nappasin 4 kerää ihania värejä, koska en kuitenkaan siinä hetkellä osannut päättää.

 

Vaaleanvihreä ja -sininen, petrooli ja turkoosi. Nam!

 

Otin vaaleanvihreän ja turkoosin kerän mukaani kouluviikolla ja 3 ja 3½ mm:n pyöröpuikot (helpompi kuljettaakin). Ohjeessahan käytettiin 3 ja 3,25 mm:n puikkoja. Ensimmäisessä käytin yksinomaan 3 mm:n puikkokokoa. Siitä tuli vauvalle hieman pieni, joten se jäi meille kotiin nuken pipoksi.

 

Vasemmalla eka versio, 45 s, 3 mm:n puikot, oikealla isompi, 45 s, 3 ja 3,5 mm:n puikot.

 

 

Tässä pienempi lähikuvassa. Koulussa neuloessani tein ajatusvirheen (vai ajattelemattomuusvirheen?) ja tuo hihna tuli ikään kuin väärältä puolelta (kiinnitys vauvan oikean posken puolelle). Vihreä resori siis niskanpuoleinen. Kulutus 17 g.

 

Tässä isompi, ja kuvassa erottuu nurjalla puolella tehdyissä käännöksissä (lyhennetyt kerrokset) näkyviin tulevat reiät. Tässä siis resorin jälkeen paksummat puikot, jotka selkeästi langalle liian paksut. Nappi muuten tuli liian ylös. Onneksi äiti osaa ommella, lupasi itse sen paikan muuttaa. Kulutus 19 g.

 

Meinasin vielä neuloa uuden pipon, nyt isommalla silmukkamäärällä (49) ja käyttäen sukkapuikkoja resorin jälkeen. Ne minulla löytyvät tuossa välikoossa 3,25 mm. Mutta ihana, että vauva sai sopivan pipon! Tämä oli nopea neuloa ja kiva malli muutenkin.