Eilen valmistui toinen Matti.

 

Lankana Gjestal Janne, kulutus n. 70 g, puikkoina 4.5 mm:n sukkapuikot ja pyöröt. 100 silmukkaa ja taas kaventelin "liian pitkälle", kun olin innoissani. Kun jäljellä oli 16 s, vedin langan läpi ja päättelin. Ja heti pipo saajan päähän, jossa huomasin että oho, taas on oikein nurin mennyt välillä sekaisin... :) Virheitä sattuu ja ne on tekemisen suola. Silti ne joskus ärsyttävät... Samoin kuin alkuun neuloessani sukkapuikoilla (koska Anttilassa eikä Prismassa ollut 40 cm:n pyöröpuikkoja!) tuli puikkojen vaihtumiskohtiin väkisin sellaiset väljemmät silmukat, vaikka miten kiristin lankaa (myös koko kierroksella). Onneksi ne eivät kuitenkaan tuossa valmiissa myssyssä näy.

 

 

Mutta sitä ennen kävin ostoksilla. Ensin oli Koirafanin puheterapia terveyskeskuksessa. Saimme hyvää palautetta, R on kuulemma ihan "huulilla", saattaa löytyä jopa kesällä. Sieltä vein tytön kouluun ja jatkoin matkaa keskustaan ostoksille. Miula oli MODAn alennuskuponki (no joo, koko Moda) mukana ja se oikeutti -20% Teeteen Popparista. Pitihän sitä sitten ostaa. Olin myös valmistautunut ostamaan mustaa Jannea lisää, mutta se oli loppu. Sen sijaan silmäni osuivat alennuskylttiin siinä laarissa, jossa Jannet ennen majailivat. Langat korissa olivat 2.99 €/kerä. Sieltä löytyi mm. Novitan Luxus Cloud-lankaa! Enhän voinut jättää tarjousta käyttämättä, etenkin kun siellä oli ihanaisen punaista lankaa. Kaveriksi nappasin yhden valkoisen, en tiedä miksi, mutta tapani on ottaa valkoista, sitä voi hyvin yhdistää muihin väreihin. Niin ja ekana koriin osuivat minulta puuttuvat pyöröt, 4.5 mm ja 40 cm. Niillä nopeutui Matin neulominen kummasti!

 

Katiijaa lainatakseni, tämä kaikki oli suoraa säästöä!


Shoppailukierros ei päättynyt tähän. Kävin vielä lunastamassa 2 rivin lottokupongin, pitää yrittää.. Ja Koirafanin maanantaisille Lastenkutsuille karkkia sekä Clas Ohlsonilta pientä tarpeellista, kuten korttipohjia/kartonkia. Mutta myös nämä järjestelyn pikkuapulaiset:

 

 

Ja isompi sisältä:

Tää on vielä hyvin vajaan näköinen, sillä en jaksanut lajitella kaikkea ja tuolla on isot kasat mm. helmiä odottamassa sijoitustaan jonnekin.

Kolmaskin järjestelyrasia on just sellaisille pikkuhelmille, tähdille ym, mutta sitä en ottanut kuviin, kun olen sen Jenkeistä ostanut ja tuonut.

Parhaimmat fiilikset kyllä sain toriparkissa. Eilen pysäköinti oli ollut ilmaista, kun mittari oli ollut epäkunnossa. Tuurillani miehet olivat sitä juuri korjaamassa. No ei se mitään, olin valmis maksamaankin hyvästä parkkipaikasta. ;) Mittarilla nuoret komeat miehet olivat juuri testaamassa konetta, joten sain ihan ilmaiseksi maksimiajan pysäköintiä. Kyllä siinä hymy huulille nousi väkisinkin ja toivottelinkin iloisesti Hyvää päivänjatkoa heille.

Kaupunkireissu vei sit mehuja kovasti, vaikka olin vain hieman reilun tunnin. Illalla oli kuitenkin Grafiikan kurssi ja aiheena pehmeäpohjasyövytys. Se olikin mielenkiintoista!

Levy ei ehtinyt olla hapossa vielä riittävän kauaa, joten varsinaisia tuloksia saanen vasta tänään kurssin toisena päivänä. Minulle tämä onkin viimeinen kerta, kun viimeisellä virallisella kurssikerralla ollaankin Helsingissä ystäväni häissä. (Oma aiheeni on tuollainen pariskunta, äitini nuo maissinlehdet ja lehmä)